Przedstawiamy ofertę na catering dietetyczny – „dietę pudełkową”

Potrawy z naszego menu cateringowego są przygotowywane przy współpracy z dietetykiem. Stanowią zbilansowane menu, które pozwoli Wam na zdrowe kontrolowanie sylwetki. Staramy się zapewnić w produktach wszystkie niezbędne dla organizmu substancje przy jednoczesnym ograniczeniu zawartości cholesterolu. Menu jest komponowane przy zastosowaniu wytycznych światowych organizacji zajmujące się żywieniem oraz polskiego Instytut Żywności i Żywienia.

W przypadku indywidualnych potrzeb dietetycznych prosimy o kontakt z szefem kuchni w celu ustalenia, czy możliwe będzie ich uwzględnienie w jadłospisie.

Nasze menu składa się z 5 posiłków. Zgodnie z zasadami prawidłowego i zdrowego odżywiania powinniśmy jeść pięć posiłków dzienniePosiłki powinny być małe, ale spożywane co 3-4 godziny. Dzięki regularnemu spożywaniu posiłków mamy dobre samopoczucie, właściwy poziom insuliny i brak gwałtownych skoków poziomu glukozy. Pozwala to zapobiegać odkładaniu się tkanki tłuszczowej i wpływa pozytywnie na kondycję fizyczną.

  • I śniadanie – posiłek pozwalający zdrowo zacząć dzień

  • II śniadanie – przekąska dzięki której nie będziesz głodny przed obiadem

  • obiad – zbilansowany posiłek

  • podwieczorek – przekąska w oczekiwaniu na kolację

  • kolacja – lekki posiłek, najlepiej jeśli zjemy go 3 godziny przed snem

 

Oferujemy trzy diety różniące się wartością energetyczną – dietę 1200 kcal, 1600 kcal i 2000 kcal. Dietę 1200 kcal każdorazowo należy skonsultować z dietetykiem. Tak znaczne ograniczenie spożycia może prowadzić do zaburzeń poprawnego funkcjonowania organizmu. Każda dieta zmieniająca dotychczasowy sposób odżywiania powinna być skonsultowana z dietetykiem.

 

diety

 

 

warzywa